Wanneer een behandeling?

Meestal wordt er een afspraak gemaakt voor een behandeling wanneer er lichamelijke en/of emotionele klachten zijn.

Zoals bv bij rugpijn, hoofdpijn (migraine) , vermoeidheid, stress of een gevoel van niet-lekker-in-je-vel-zitten.

Een Holistische behandeling wordt meestal als heel ontspannend ervaren. Een behandeling brengt lichaam en geest (weer) in balans. Je hoeft geen “klachten” te hebben om een behandeling te nemen. Een behandeling kan er ook voor zorgen dat er meer balans, ruimte en ontspanning. 

Ik werk niet aan de hand van de klok. Ik werk op basis van energie en wat het lichaam aan kan. Het kan dus zijn dat de ene sessie langer duurt dan de andere. De aangegeven tijden zijn ook richtlijnen. Wat voor mij belangrijk is dat jij als klant de meest optimale sessie mag ontvangen. U bent bij mij in goede handen.

Contra – Indicatie;

Ben je zwanger, heb je een hartproblemen een pacemaker, of suikerziekte? Dan kunnen de behandelingen een nadelig effect hebben. 

De energie waarmee ik werk is elektromagnetisch geladen. Mensen met een psychisch verleden van schizofrenie of psychose, een pacemaker of epilepsie kunnen helaas geen healing ontvangen. Dit kan een nadelig effect hebben. De energie kan ervoor zorgen dat de pacemaker ontregelt raakt, of kan een epileptische aanval opwekken, of de suikerspiegel kan ontregelt raken. Neem bij twijfel contact op. 

 Waar vinden de behandelingen plaats? 

De behandelingen vinden plaats bij therapeutisch centrum Amsterdam (TACA) waarbij ik ben aangesloten. Adres TACA, Willem de Zwijgerlaan 69, Amsterdam. 

Ik huur afwisselend aan de hand van beschikbaarheid twee verschillende behandelruimtes. Daarnaast geef ik behandelingen op afstand. Energie kent geen tijd en afstand. Ook afstandsbehandelingen hebben hun werking bewezen. Mijn behandelingen op afstand zijn al naar België, Frankrijk en vele plaatsen in Nederland gegaan. In het kopje ervaringen van klanten en op Google reviews kunt u lezen hoe klanten de verschillende behandelingen of ondersteuning hebben ervaren.

Ter voorbereiding;

  • Trek gemakkelijke niet knellende kleding aan.
  • Gebruik op de dag voor, tijdens en na de sessie geen koffie, drugs of andere verdovende middelen. Dit blokkeert je eigen energie, wat zonde is als je met energie gaat werken. 
  • Drink voldoende water voor en na de sessie. Dit voorkomt klachten als hoofdpijn. Drink zeker op de dag van de behandeling 2 liter water. Dit voert eventuele afvalstoffen af. 


De Behandeling;

We starten met een kort intakegesprek over je hulpvraag naar aanleiding van het ingevulde intakeformulier, daarna mag je plaats nemen op de behandeltafel en krijg je desgewenst een heerlijke warme deken over je heen. Mocht je liever willen zitten dan is dit ook mogelijk echter heeft liggend de voorkeur omdat dit tot een diepere ontspanning leidt. Het is fijn als je makkelijke kleding draagt en geen volle maag hebt.

Hierna plaats ik mijn handen op of iets boven je lichaam en laat de energie stromen daar waar nodig. Dit doe ik intuïtief. Ik werk tijdens de behandeling met diverse energieën, technieken zoals Reiki, Acces Bars, EFT, Innerlijk kind, klankschalen, magnetiseren, koshi’s en edelstenen welke de behandeling nog meer versterken.

Als behandelaar ben ik alleen een kanaal voor de energie, het lichaam van de cliënt bepaalt zelf op onbewust niveau wat er met de energie gebeurt en hoeveel energie er nodig is. Als behandelaar functioneer ik daarom alleen maar als een soort tussenschakel tot het energieveld. De energie stroomt naar de plekken waar het nodig is. Deze energie activeert het zelf genezend vermogen van het lichaam (denk aan een wondje wat een korstje krijgt). Er kan tijdens een behandeling van alles gevoeld en waargenomen worden: tintelen, warmte, kou, buik borrelen, kuchen, boeren. Ook kunnen er emoties loskomen: lachen, tranen. Alles mag er zijn en verdwijnt vanzelf.

Wat kun je na de behandeling verwachten?

Rustig bijkomen, glas water drinken en een kopje thee. Dat bevordert de doorstroming en afvloeiing van afvalstoffen. Er kan een korte hoofdpijn zijn als reactie op het gaan stromen van de energie in het lichaam. Je kunt je ontspannen voelen, beter slapen, je energieker voelen, pijnklachten verminderen of verdwijnen. Ook kan er op emotioneel vlak iets gebeuren: je bent een poosje wat emotioneler, je wordt mondiger (zeggen waar het op staat) of kom je bijvoorbeeld tot bepaalde actiestappen in je leven, die je tot dan had uitgesteld. De ontvangen energie zal na de behandeling ook nog een tijdje doorwerken, dus wees extra lief voor jezelf.

Behandelcyclus; 

Om het effect van Reiki goed te kunnen ervaren is het (soms) raadzaam om meerdere behandelingen te nemen. Dit kan bijvoorbeeld kort achter elkaar of met langere periodes. Dit bespreken we samen. Zo’n behandelreeks kan een belangrijke aanzet geven tot heling op alle niveaus (emotioneel, fysiek en mentaal) Over het algemeen werkt een behandeling 4 tot 6 weken door en zal er daarna pas weer een nieuwe behandeling kunnen worden geboekt.