Over Sensi therapie

~ De therapie is erop gericht om de mens in zijn totaliteit te behandelen.~

Wat is Sensi-therapie?

Het sensi protocol is dé waarborg voor de meest effectieve vorm van therapie. De therapie is erop gericht om de mens in zijn totaliteit te behandelen. Met behulp van sensi-therapie worden gifstoffen uit het lichaam weggehaald (ontgiften met remedies en orthomoleculaire preparaten). Er word gestopt met het toevoegen van gifstoffen in het lichaam (dieet en allergie meting). De oorzaken worden weggenomen (o.a. met remedies). Het proces word direct op gang gebracht (o.a. massagetechnieken en emoties vrijmaken) en gevonden blokkades worden opgeheven en dit zorgt voor balans tussen lichaam en geest. Tijdens een sensi-therapie behandeling maak ik soms gebruik van een pendel, (het meeste voel ik intuïtief in). Hiermee meet ik uit welk sensi protocol je nodig hebt om weer in balans te komen. Zo is iedere behandeling uniek en afgestemd op jou. Ik kijk hierbij holistisch, naar jou als mens in zijn geheel en niet naar je klachten. Reiki en Sensi laat ik in de behandeling mooi in elkaar over lopen. Ik voel intuïtief wat ik het beste kan inzetten om het zelfhelend vermogen van het lichaam te kunnen activeren.

Een sensi-therapie behandeling vervangt niet een bezoek aan een arts. Het is raadzaam bij een klacht eerst je huisarts te raadplegen.

Hoe werkt Sensi – therapie?

Levensenergie (ook wel Chi of Prana genoemd) is de energie die ervoor zorgt dat een mens, dier of plant kan leven. Als deze energie in balans is, zit je lekker in je vel. Je voelt je fysiek, emotioneel en mentaal stabiel en vitaal. Je levensenergie stroomt door meridianen (energiebanen). Je hebt 12 hoofdmeridianen die kriskras door je lichaam lopen. Elke meridiaan is gekoppeld aan een specifiek orgaan. Meridianen hebben een fysieke en een psychische kant. De longmeridiaan gaat bijvoorbeeld over ademhaling, maar ook over verdriet. Op de meridianen zitten meerdere meridiaan punten. Iemand die geen levensenergie meer ervaart, voelt zich vaak moe, gestrest, rusteloos, angstig, somber of depressief. De energie is in dat geval geblokkeerd. Dit kan komen omdat emotionele of traumatische gebeurtenissen of stress niet goed verwerkt zijn. De doorstroming van de levensenergie door de meridianen is geblokkeerd op een of meerdere meridiaan punten. Door een sensi-therapie behandeling kunnen de blokkades opgeheven worden, zodat de levensenergie weer vrij door kan stromen.

Voor wie is Sensi – therapie?

Sensi-therapie is geschikt voor iedereen die last heeft van bepaalde klachten en merkt dat de levensenergie uit balans is. Dit kunnen klachten als pijn, stress, spanningen, burn-out, vermoeidheid, rusteloosheid en angsten zijn. Evenals klachten welke ontstaan zijn door het eten van bepaalde voeding of allergieën. Sensi-therapie is ook erg geschikt voor mensen die hooggevoelig zijn, AD(H)D, PDDNOS of autisme hebben en het lastig vind om hier mee om te gaan.    

www.sensitherapeut.nl/Pages/RenderedPage.aspx?TherapistId=746

De Sensi-therapie methodes die ik inzet;

Energie herstellen

Je energielevel kan flink uit balans zijn en klachten geven. Ik breng je energielevel terug naar het oorspronkelijke niveau zodat er verbetering op kan treden.

Burn – out protocol

Het burn-out protocol bestaat voornamelijk uit drukpuntmassage, waardoor spanningen verminderen. Effecten als een ‘leeg hoofd’, innerlijke rust en verlies van spanning zijn mogelijk.

Drukpuntmassage

Bij drukpuntmassage zet ik met mijn vingers en handpalmen druk op de gevonden blokkades om deze op te heffen en breng zo de energiestroom weer op gang. Stress en spanning worden hierbij snel losgelaten.

Holistic pulsing

Holistic pulsing is een ontspanningsmassage waarbij je hele lichaam zacht en vriendelijk, in een wiegend ritme gepulst wordt. Holistic pulsing werkt helend en er kunnen emoties vrijkomen. Naderhand ervaar je veel ontspanning.

Edelsteentherapie

Edelstenen kunnen diep doorwerken en zo onderliggende problemen oplossen. Door de energie van een steen wordt de frequentie van een orgaan(stelsel) verhoogd zodat je weer goed en gezond kan functioneren. Andere stenen nemen juist energie op uit je lichaam en zuiveren zo je systeem. Zo ontstaat er een constante uitwisseling van energie en lossen onbewuste blokkades op. Ik behandel met edelstenen. Soms leg ik deze op het lichaam, soms leg ik deze in een grid onder de tafel en soms laat ik je edelstenen vasthouden. Ook kan je soms zelf de edelstenen uitkiezen. Edelstenen werken versterkend mee met de behandeling. Wanneer ik denk dat dit nodig is zal ik dit inzetten.

EFT (emotional freedom technique)

Dit is een kloptechniek (tappen) op bepaalde meridiaan punten. Hiermee kunnen emotionele blokkades (angst, verdriet, onzekerheid, trauma’s) verminderen of verdwijnen.

Sensi voetreflex

Bij sensi voetreflex gebruik ik de reflexpunten van de ruggengraat, welke op je voeten zitten. Door deze punten te masseren kunnen rugklachten of hoofdpijn / migraine verminderen of verdwijnen.

Sensi Stress Release (SSR)

Met sensi stress release worden onbewuste belemmeringen en herinneringen opgeheven uit je huidige leven of uit een vorig leven wat nog onbewust invloed heeft op dit leven. Gebeurtenissen, trauma’s, verstoringen in de aura (energetische ballast), gedachtenpatronen en negatieve overtuigingen waar je hinder van hebt, kunnen worden losgelaten. Na afloop kun je veel rust ervaren.

Sensi Belly

Met de Sensi belly methode help ik onverwerkte emoties los te laten. Ik druk op drukpunten in de buik rondom de navel waar deze emoties zijn opgeslagen. Het emotionele geheugen van de mens ligt in de darmen. Met deze techniek kan ik de opgelopen spanning verminderen of weghalen. Chakra 1,2,3,4 en 5 kunnen zich door deze techniek openen. Pijnen in de rug en of buik kunnen verminderen. Verstoppingen in de darm kunnen hiermee oplossen of verminderen. Soms is het nodig dat de techniek meerdere behandelingen wordt herhaald om alle lading weg te kunnen halen. We verzamelen ons hele leven en kunnen niet verwachten dat we alles in 1 keer kunnen loslaten.

Allergiemetingen

Een allergiemeting geeft de voedingswaren weer die je niet goed verdraagt. Door deze voedingswaren een tijdje te vermijden herstelt je lichaam zich en keert de balans terug. Daarnaast kan het nodig zijn een periode een dieet te volgen waarna het lichaam zelf weer zijn balans kan hervinden.

Remedies, voedingssupplementen en orthomoleculair preparaten

Voedingssupplementen en orthomoleculair preparaten worden ingezet om een tekort aan vitaminen en mineralen te verhelpen. Remedies zijn druppels die ingezet worden ter ondersteuning van een behandeling. Het is een eigen keuze om hier wel of geen gebruik van te maken.

Andere behandelmethodes die ik inzet en gebruik;

Klankschalen en of stemvorken

Tijdens de behandeling zet ik mijn klankschalen of stemvorken in wanneer er een diepere blokkade aanwezig is in het lichaam. Ons lichaam bestaat voor 70% uit water, hierdoor worden trillingen en geluid van de klankschaal op een mooie manier door het lichaam geleid. Door de trilling van een klankschaal krijgt je lichaam een innerlijke massage. Je voelt de trilling in je hele lichaam en door deze trilling kunnen interne blokkades oplossen, je aura reinigen en ontspanning en heling geven van lichaam, geest en ziel.

Sedona

Met de sedonamethode verwijder ik negatieve emoties en gedachten uit het lichaam. Het is een hele mooie loslaat techniek die onbewuste weggestopte gedachten, emotionele bagage en beperkende gedachten en gevoelens kan laten loslaten uit het lichaam. Ik kan je deze techniek ook zelf aanleren zodat je er zelf verder mee aan de slag kunt als je situaties tegen komt die weerstand oproepen of voelt dat iets zich vast heeft gezet in het lichaam. Het is een methode waar binnen je in 15 minuten al een enorm verschil kan voelen in je lichaam.

Innerlijk kind

Ik kijk in mijn behandelingen of er innerlijk kind stukken te helen zijn. We maken in ons leven allemaal vervelende en verdrietige ervaringen mee. Deze kunnen nog in het lichaam aanwezig zijn waardoor we met een gekleurde bril kunnen kijken, wanneer het gekwetste kind naar boven komt in een andere situatie. Ik kan samen met jou innerlijk kind stukken helen waardoor je verdriet, boosheid, angst kunt loslaten en transformeren.

Past Life Clearance

Met deze methode kijk ik wat ik nog mag helen vanuit vorige levens. Soms kunnen vorige levens nog steeds een onbewuste invloed hebben op je huidige leven. Dit is mogelijk het beste te illustreren met voorbeelden. Ik heb een klant gehad die in een vorig leven was verongelukt met een auto. Deze klant had in dit leven angst met auto rijden tot voor kort zonder een verklaarbare reden. Ik heb een klant mogen helpen bij een vorig leven waarbij er iets traumatisch is gebeurt met haar vader in dat leven. De puzzelstukjes vielen bij het verhaal op een rij waardoor ze haar band met haar vader beter kon snappen en begrijpen. Het vervolg door heling verbeterde de band met haar eigen vader. Bijna altijd vallen er puzzelstukjes op zijn plaats met het verhaal dat ik door krijg, in relatie tot de problemen in het huidige leven. Ik vind het heel mooi en bijzonder dat ik hierin mag helen.