4e Chakra in Balans

Chakra’s vormen de sleutel tot lichamelijke gezondheid, emotionele stabiliteit en helderheid. Het zijn geleiders die energiestromen filteren. Elk chakra heeft een eigen thema. Onze chakra’s zijn een magazijn van gedachten en gevoelens over het leven en onze houding ten opzichte ervan, allemaal gevormd door het leven. Door mijn behandelingen herstellen de chakra’s zich en komen weer in balans.

Hartchakra – Anahata het 4e chakra

Het hartchakra zit ter hoogte van je hart, bij het borstbeen. Dit chakra heeft eigenlijk twee kleuren, namelijk roze en groen. Het is het chakra van het hart en de liefde. Dit is het vierde chakra en daarmee ook de brug tussen de eerste drie chakra’s en de bovenste drie chakra’s. Als dit chakra uit balans is, is de kans groot dat ook de bovenste chakra’s uit balans zijn. Wanneer het Hart chakra in balans is, ben je emotioneel in balans. Je kunt met hart en ziel dingen ondernemen, maar ook onvoorwaardelijk “houden van”. Je kunt mensen vergeven die je gekwetst hebben en daarmee negatieve zaken loslaten. Je vindt daarmee rust in je leven, je kunt van jezelf houden en van andere houden zonder daarbij voorbij te gaan aan jezelf. Dit chakra is daarmee ook het vaakst uit balans. Vaak heeft dit te maken met trauma uit het verleden. Dit is echter vrij algemeen. Dit kan te maken hebben met een gebroken hart, het ontbreken van ouderlijke liefde maar ook andere zaken. De balans tussen geven en nemen is dan ver te zoeken.

In Balans

Het hart is gevuld met liefde en dankbaarheid, zelfliefde is de sleutel om anderen lief te kunnen hebben. Voor zelfliefde accepteer je jezelf helemaal zoals je bent.

Uit Balans of Geblokkeerd

Je hebt een negatieve houding, je bent bang nooit liefde te vinden en je accepteert jezelf niet. Je accepteert mensen om je heen ook niet zoals ze zijn. Lichamelijke klachten; hartklachten, slechte bloedcirculatie, te hoge of lage bloeddruk.

Overactief

Je stelt voorwaarden aan geluk en liefde. Je bent snel boos en je laat je op de kast jagen. In een relatie doe je veel voor je partner om liefde en erkenning te krijgen.

Het symbool van het vierde bestaat uit een lotus met 12 bladeren. Middenin de lotus zijn 2 driehoeken die een zespuntige ster vormen. De eerste driehoek staat hierbij symbool voor het spirituele pad en meer kosmisch bewustzijn. De tweede driehoek staat voor een pad van onbegrip over het leven en spiritualiteit. Dit wordt gezien als het meer ‘aardse’ pad. Sanskriet letters die soms op de bladeren worden afgebeeld staan voor lust, fraude, besluiteloosheid, hoop, berouw, angst, verlangen, onpartijdigheid, incompetentie, arrogantie discriminatie en uitdagendheid.

Affirmatie;

Ik houd onvoorwaardelijk van mijzelf en van anderen, zowel in het geven als het ontvangen.

Adviezen voor het in balans brengen 4e Chakra.

1. Ik vergeef mezelf.
2. Ik vergeef en ben dankbaar voor de les die hij of zij mij heeft geleerd.
3. Mijn hart is vrij van onnodige lasten.
4. Ik ervaar de vreugde en krijg hiervan energie.
5. Mijn geest is grenzeloos en vrij als de lucht om mij heen.           

6. Groen en roze is de kleur van dit chakra, Mediteer hierop.                                                                                                                                                               

~Ik ben geluk ~

Edelstenen die kunnen ondersteunen bij in balans brengen van dit Chakra*: Roze kwarts. Groene Avunturijn, Malachiet, Roze Toermalijn, Chryospraas, Jade, Azuriet, Heliotroop, Robijn, Rutielkwarts, Toermalijn roze. Als richtlijn kun je roze en groene gekleurde stenen aanhouden.

* voel welke steen goed voor jou voelt en welke je aantrekt, als je deze vast hebt en je neigt naar voren ja, naar achteren nee.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *