Leef je Droom

Leef jij al je droom?                                                                        

Schrijven is een krachtige manier van dingen bereiken, creëren en duidelijk voor jezelf maken waar je naar toe wilt.

“ Als je het kunt dromen, kun je het ook Doen!”

Het universum steunt jou onvoorwaardelijk. Hoe beter jij kunt verwoorden wat je wilt en hoe dankbaarder je bent, hoe sneller jij je dromen zult verwezenlijken.

Het is heel krachtig om elke dag te schrijven over je dromen en jouw doelen. De twijfels die ongetwijfeld langs komen, kun je al schrijvend omdraaien naar een positieve flow. Je krijgt inzicht waarom het WEL mag lukken. Schrijf elke week in jouw creatiedagboek en je laat magie toe in jouw leven. Als je dit toelaat gaat ook je levensenergie van binnen weer meer stromen in je lichaam. Als deze beter stroomt ga je beter in je vel zitten en komt er een extra energie in je lichaam vrij.

Wat vind jij écht leuk om te doen?
Waar word jij blij en gelukkig van?
Droom jij graag hoe jouw leven er uit ziet?

Iedereen heeft wel dromen. Iedereen zit wel eens te dromen over een ander leven. Iedereen bedenkt zich wel eens dingen die je zou doen als je de loterij zou winnen. Maar ja, hoe groot is de kans dat je ooit de loterij wint? Als kind denk je dat alles mogelijk is. Maar hoe ouder je wordt, hoe minder dromen je krijgt. Veel van je dromen verdwijnen naar de achtergrond. Tegen de tijd dat je volwassen bent lijken dromen niet meer te bestaan. Geloof je er niet meer in dat alles mogelijk is?

Durf jij nog te dromen? Durf jij te kiezen voor jouw droomleven in plaats van jouw leven te dromen? Er echt volledig voor te gaan? Als dat antwoord JA is, lees dan door.

Er is veel meer mogelijk dan je nu denkt. Een aantal jaar geleden ben ik dezelfde uitdaging aangegaan. Op dit moment leef ik in mijn eigen droom en heb ik een eigen praktijk. Was het makkelijk? Zeker niet. Was het de moeite waard? Zeker weten! Ben ik er al? Nog niet. Ik werk ook nog in de zorg, maar ik weet wel dat ik daar ga komen. Om je dromen te verwezenlijken hebben we tijd en geduld nodig.

Om je droom te kunnen leven moet je natuurlijk wel weten hoe jouw droom er uit ziet. Om jouw ideale leven te kunnen realiseren moet je exact weten wat je wilt bereiken. Er is niks leukers als daarover na te denken.

Dus neem eens de tijd. Ga eens lekker ergens ongestoord zitten. Op je gemak. Ga eens dromen over jouw ideale leven. Schrijf of teken hoe jouw ideale leven er uit moet zien. Maak het concreet. Zie en voel de dingen die je in jouw ideale leven wilt.

Hoe wil je je voelen?
Wat wil je doen als geld geen rol speelt in je leven?
Waar wil je meer van?
Waar wil je minder van?
Hoe zien jouw dagen eruit?
Hoe wil je zorgen voor inkomen?
Waar wil je zijn?
Wie wil je om je heen hebben?
Als je alle tijd van de wereld hebt wat ga je dan doen?
Wat deed je vroeger graag?
Wat geeft je energie?

Als je dit moeilijk vindt kan je ook gebruik maken van meditaties of bijvoorbeeld boeken waarmee je weer opnieuw ideeën kan opdoen.

Schrijf of teken alles wat in je op komt en wat je voelt. Maak je vooral niet druk of het wel haalbaar is. Dat is op dit moment nog helemaal niet belangrijk. Het gaat erom dat je ontdekt wat je wilt. Waar je blij en gelukkig van wordt. Dat je de rode draad ontdekt in de dingen die je opgeschreven of getekend hebt.

Zie jij wat jouw ideale leven is? Hoe het er uit moet zien? Dit is jouw B punt. Het punt waar jij naar toe wilt. Helemaal boven op de berg.

Wat is jouw beginpunt?

Waar sta je op dit moment in jouw leven? Weet jij exact waar je staat?

Hoe sta je er financieel voor?
Hoe is het op het gebied van relaties met de mensen om je heen?
Wat doe je nu dagelijks? Maak dat je blij?
Ben je zo gezond en sportief als je zou willen?
Hoe komt je inkomen op dit moment binnen? Ben je blij met hoe veel het is?
Hoe voel je je?
Doe je genoeg dingen die je leuk vindt?

Om de weg naar jouw droomleven te bepalen moet je weten waar je nu staat. Je kunt niet zomaar een kant op gaan, want hoe weet je of dit wel de goede kant is?

Daarom is het net zo belangrijk om eens heel goed te kijken naar het punt waar je op dit bent. Wat is jouw startpunt van waar uit jij op weg te gaat om jouw dromen te verwezenlijken? Weg van de stress en weg van de dingen de je niet leuk vindt.

Waar laat jij je door tegen houden?

Door welke dingen laat jij je op dit moment tegen houden om het leven te gaan leven wat jij droomt?

Door te kijken naar de obstakels die je nu ervaart kun je kijken wat de oplossing is om steeds dichter bij jouw ideale droomleven te komen.

Je droomleven is een meer jaren plan. Het is de reis die je gaat maken waar je helemaal van mag genieten. Maar je kunt vandaag al wel concrete stappen nemen om op weg te gaan naar jouw droomleven. Kleine doelen maken die op korte termijn haalbaar zijn. Als je vandaag niet begint wanneer dan wel?

Er is nooit een goed moment om te beginnen. Er is altijd wel iets om het uit te stellen. Altijd kun je wel een reden of excuus verzinnen.

Geloof in je dromen.

Geloof jij er ook echt in dat jij het leven waar je over droomt kunt bereiken? Als je hier niet in gelooft kun je wel stoppen met hopen dat je je droomleven ooit gaat bereiken. Dat gaat niet gebeuren.

Alleen als je er voor de volle 100% in gelooft kun jij bereiken wat je wilt. Anders laat je je tegen houden door dat stemmetje in je hoofd die jou van alles wijs gaat maken.

Je droom realiseer je niet zomaar van de een op de andere dag.

De weg naar jouw droomleven zal geen rechte lijn omhoog zijn. Je gaat niet rechtstreeks daarnaartoe. Het zal een weg vol hobbels en kuilen zijn. Met doodlopende stukken. Het betekent dat je soms leuke dingen moet laten schieten om het hogere doel in gedachten te houden. Dat je soms iets niet kunt doen of niet kunt kopen. Omdat je je tijd en geld maar 1 keer aan iets kunt besteden.

Maar als je voor ogen houdt waar je het allemaal voor doet is het een stuk makkelijker om sommige dingen op te geven.

Bereid je wel voor op hard werken, dingen op geven en teleurstellingen. Je moet weten dat deze gaan komen. Om je er niet door tegen te laten houden, maar er volledig voor te gaan.

Leef je droom. Voordat het te laat is.

Dromen realiseren gebeurd niet in 1 dag.

Je ideale droomleven zal je niet zomaar in korte tijd bereiken. Als je kijkt naar wat je hebt op geschreven over jouw droomleven heb je misschien wel het gevoel dat je er nooit gaat komen.

Maar wat doe jij nu aan dingen die niet belangrijk zijn waarmee je kunt stoppen om meer tijd te hebben om je op je droomleven te focussen?
Hoeveel tv kijk jij?
Hoeveel tijd breng jij door op Facebook of andere social media?
Die tijd kun je ook allemaal stoppen in dingen doen of leren die je dichterbij je droom brengen.

Want wat levert tv kijken en Facebooken jou op? Mij levert dat helemaal niks op. Het kost me alleen heel veel tijd. Ik laat me er soms wel eens door verleiden, maar eigenlijk vind ik het zonde van mijn tijd en kan ik prima andere dingen doen.

Laat je niet af leiden en zorg dat je je doelen haalt.

De 3 sleutels naar jouw droomleven;

Mindset, focus en discipline zijn de 3 sleutels naar jouw droomleven. Dat is waar het allemaal om draait.

Mindset

Om bewust voor je droomleven te gaan kiezen en je daar voor de volle 100% voor in te kunnen en willen zetten is het belangrijk je mindset te veranderen.

Je hebt het ongetwijfeld wel eens gehoord: Als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg.

Als je dus dingen gaat veranderen in wat je doet, dan krijg je ook andere dingen in je leven. Niet meer luisteren naar dat stemmetje in je hoofd. Dat is wat je kunt trainen. Train jezelf om je gedachten waar te nemen en alleen te luisteren naar de gedachten die je krachtiger maken. Mocht je dit lastig vinden lees ook eens mijn stuk dat ik geschreven heb over positieve gedachten.

Focus

Focus is belangrijk om de juiste keuzes te maken. Focus je op de lange termijn en niet op de korte termijn. Op de korte termijn is extra vrije tijd fijn. Maar mogelijk maak je andere keuzes als je een lange termijn plan maakt. Kijk naar je doel en droom en maak kleine haalbare stappen in de tijd.

Discipline

Als laatste heb je discipline nodig. De discipline om het vol te houden. Zo lang vol te houden als nodig is. Om niet af te haken op het moment dat het een keer zwaar wordt. Want dat gaat het worden. De weg naar jouw droomleven toe is zwaar. Zeker in het begin als je nog helemaal gewend bent aan alle afleiding. Maar het is de moeite waard om door te zetten. Uiteindelijk zal dat je veel blijer maken dan opgeven.

Om jouw Droom Leven te leiden en om al jouw doelen te behalen  is dankbaarheid super belangrijk. Elke week jouw zegeningen tellen en de dankbare momenten waarnemen én opschrijven.

Laat de magie toe in jouw leven! Start met het creëren van jouw Droom door te schrijven in dit creatiedagboek.

Dit dagboek is voor 7 weken, print het zo vaak uit als je wilt, elke  week opnieuw, of creëer je eigen boek wat het nog persoonlijker maakt.

“Droom niet je leven, maar leef je dromen!”

Liefs,

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *