2e Chakra in Balans

Chakra’s vormen de sleutel tot lichamelijke gezondheid, emotionele stabiliteit en helderheid. Het zijn geleiders die energiestromen filteren. Elk chakra heeft een eigen thema. Onze chakra’s zijn een magazijn van gedachten en gevoelens over het leven en onze houding ten opzichte ervan, allemaal gevormd door het leven. Door mijn behandelingen herstellen de chakra’s zich en komen weer in balans.

Sacraalchakra 2e chakra

Dit chakra zit ongeveer net onder je navel ter hoogte van jouw onderbuik. Om ervoor te kunnen zorgen dat jouw energie vanuit jouw wortelchakra vrij kan doorstromen naar de volgende chakra’s, is het belangrijk dat dit chakra in balans is. Bij het Sacraalchakra staan de emotionele behoeften centraal. Wanneer het Sacraalchakra in balans is, verloopt je leven soepel. Je accepteert veranderingen en kunt je daar goed aan aanpassen. Het geven en nemen binnen relaties (welke vorm dan ook) is in balans. Je kunt geven, zonder daarbij jouw eigen behoeften opzij te schuiven. Je bent vitaal, gevoelig (positief!) en creatief. Je kunt jouw gevoelens gemakkelijk uiten en hebt zelfvertrouwen.

In Balans

Vrij, je bent zelfverzekerd, je leeft met passie, je bent open.

Uit Balans of Geblokkeerd

Je geeft jezelf niet de kans te genieten van het leven, je bent chronisch vermoeid en/of je hebt concentratieproblemen. Je hebt het gevoel er niet bij te horen. Lichamelijke klachten; verstoorde menstruatie cyclus of blaasontsteking.

Overactief

Emoties schieten alle kanten op, emotioneel verbonden met mensen die je eigenlijk liever los zou willen laten, rug en schouderklachten.

Het symbool van het sacraal chakra bestaat uit een Lotus met 6 bloembladeren. Soms staat er iedere blad een Sanskriet letter geschreven. Deze letters staan voor de opvolgende fases van bewustzijn: genegenheid, meedogenloosheid, het gevoel van allesvernietiging, illusie, minachting en achterdocht. In het symbool vind je ook een maan. De maan staat hierbij symbool voor het element water wat ontzettend belangrijk is bij dit chakra.

Affirmatie;

Ik schenk  aandacht aan mijn eigen behoeften en aan die van andere mensen, in wat voor relatie ze ook tot mij staan, en handel daar naar.

Adviezen voor het in balans brengen 2e Chakra.

1. Heb zelfrespect en kies daarvoor. Kom op voor jezelf en vraag het met kleine dingen. Wees dankbaar.
2. Leef je dromen en besluit om niet naar je angsten meer te luisteren. Neem het risico.
3. Waardeer jezelf en beloon je. Bloemetje, avondje uit of naar de film, wat je wilt.
4. Geniet van wat je hebt volbracht. Elke dag weer opnieuw.
5. Wordt bewust van hetgeen wat om je heen gebeurt zoals het wonder van de natuur.
6. Bij conflict, sluit altijd af in liefde  en dankbaarheid. Het geeft je kracht en zelfvertrouwen.
7. Oranje is de kleur van dit Chakra, mediteer en ga met je aandacht naar deze kleur en breng hiermee je chakra meer in balans. Kleur blauw kan hierbij ondersteunend zijn.                                      

~Ik ben liefde ~

Edelstenen die kunnen ondersteunen bij in balans brengen van dit Chakra*: Carneool, aventurijn oranje, bergkristal, calciet (geel, orchidee) Heliotroop, Jade, Labradoriet, Lapis Lazuli, Nefriet, Opaal, Toermalijn groen.

* voel welke steen goed voor jou voelt en welke je aantrekt, als je deze vast hebt en je neigt naar voren ja, naar achteren nee.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *