Chakra’s

Chakra’s zijn wielen van wervelende energie in het etherische veld van ons lichaam. Dat klinkt misschien mysterieus, maar je kunt ze echt voelen. Het is vaak moeilijk te verwoorden wat er te voelen is in deze energiecentra, omdat onze taal niet veel woorden heeft voor subtiele sensaties in het lichaam. Maar door er genoeg rust en aandacht aan te schenken voel je ze.

Als de chakra’s in balans zijn dan gaat het goed met je, dan floreer je. De chakra’s draaien moeiteloos rond en brengen ze een gevoel van heelheid in onze geest, lichaam en ziel. We voelen ons op ons gemak in onze relaties, acties en gedachten. Denk aan een uitgebalanceerd chakra-systeem als een stroom water die soepel stroomt. Als de chakra’s uit balans zijn, voelen we ons uit balans. Wanneer een chakra overactief wordt en een ander onderactief, komen onze chakra’s niet goed overeen. De spanning in het lichaam neemt toe en er ontstaan ​​negatieve, zelfvernietigende denkpatronen.

Als je het chakra-systeem begrijpt, kun je beter begrijpen hoe externe omstandigheden en interne denkpatronen de geest en het lichaam beïnvloeden. Fysieke houdingen en meditatieoefeningen die met elk chakra overeenkomen, kunnen helpen om de spanning die in het lichaam is opgeslagen los te laten, negatieve gewoonten los te laten en de chakra’s in balans te brengen. We laten oude zorgen los die ons leven stagneren en leven in harmonie met onszelf.

Alleen al aandacht geven aan je chakra’s, leren voelen wat er te voelen valt, is heilzaam en helend. Wat je zult merken, is dat dit ook in je gevoelsleven en je gedachten rust en inspiratie geeft. Want de chakra’s zijn nauw verbonden met onze ziel en ze vertegenwoordigen elk een kwaliteit die je kunt inzetten om dieper, aandachtiger en gelukkiger te leven.

De Chakra’s zorgen voor energie en balans in je leven. Ze nemen energie op of geven energie af. Op het moment dat alle Chakra’s goed functioneren kan de energie beter door je lichaam stromen, waardoor je beter in je vel zit.

Door te leren over de Chakra’s, kun je jezelf ontwikkelen. Chakra’s kunnen je helpen om deze relaties beter te begrijpen en om meer inzicht te krijgen in de problemen die je hebt en de keuzes die je maakt in het leven.

Weet dat voor alles een tijd staat in het leven. Iedere 7 jaar vormt zich een nieuw chakra.

0-7 Jaar               Wortel Chakra

7-14 jaar             Chakraal Chakra

14-21 jaar           Zonnevlecht Chakra

21-28 jaar           Hart Chakra

28-35 jaar           Keel Chakra

35 – 42 jaar        3e oog Chakra

42-49 jaar           Kruinchakra

Chakra 2,4 en 6 geven je het vermogen te verbinden met anderen.

Chakra,1,3,5 en 7 dagen je uit om je met jezelf te verbinden.

Tussen de chakra’s zitten sluizen. Deze sluizen tussen de chakra’s kun je ook aandacht geven met een affirmatie om een betere verbinding te krijgen. Hou je handen op de beschreven plek of doe dit via je intentie, en je gaat vanzelf beweging voelen in je lichaam.

Sluis tussen aardester chakra en 1e chakra (30 cm onder je voeten)

Ik ben hier welkom, precies zoals ik ben. Ik ben gewenst precies zoals ik ben, ik ben thuis hier en nu. Ik houd van de aarde en de aarde houdt van mij. Ik hou van het leven en het leven houd van mij.

Sluis tussen 2e en 4e chakra. (plek onder de ribben)

Ik wordt gesteund door mijn familie en vrienden om mijn hart te volgen en het volgen van de roep van mijn hart zal ook mijn familie en vrienden ondersteunen. Ik houdt van mijn familie en vrienden en zij houden van mij, precies zoals ik ben.

Sluis tussen 4e en 6e chakra. (bij je keelchakra)

Ik heb er zin in en ik ben vrij om mijn waarheid te delen. Ik vind het heerlijk om vanuit mijn eigen inspiratie te creëren en ik kan voelen hoe mijn creatie waarde toevoegt aan het geheel. Ik hou van mijn creaties en mijn creaties zijn geliefd in de wereld.

Sluis tussen 7e chakra en bovenste koorden met universum (30 cm boven je kruin)

Ik wordt geleid door mijn beschermengelen, door mijn god, mijn sterrenfamilie en alle universele stromen van licht, liefde en energie die met mij resoneren met mijn missie, mijn leven, mijn aarde reis. Ik ben zo dankbaar voor deze steun en ik accepteer het in dankbaarheid en overgave.

Chakra’s balanceren

Je kunt met deze handpositie alle chakra’s een voor 1 balanceren. Houd je vingertoppen en duimen samen gedurende 30 secondes, per chakra, dit start het balanceren van je gehele energiesysteem. Het werkt ongeveer een uur na. Je mag dit max. 1 keer per dag doen. Soms moet er even een onbalans zijn om verandering te kunnen creëren, of om zelf een balans te vinden. Het lichaam beschikt over een zelfhelend vermogen en wanneer het de juiste tijd is kunnen chakra’s meer gaan openen.

De Balanspositie in beeld.

Lees verder in de eigen pagina’s van de Chakra’s en ontdek welk chakra bij jouw uit balans is of juist in balans.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *