6e Chakra in Balans

Chakra’s vormen de sleutel tot lichamelijke gezondheid, emotionele stabiliteit en helderheid. Het zijn geleiders die energiestromen filteren. Elk chakra heeft een eigen thema. Onze chakra’s zijn een magazijn van gedachten en gevoelens over het leven en onze houding ten opzichte ervan, allemaal gevormd door het leven. Met mijn behandelingen kunnen chakra’s ook worden geopend. Je kunt zelf ook aan de slag met je chakra’s.

3e oogchakra 6e chakra (voorhoofdchakra of ajna)

Voor veel mensen best zweverig, maar het valt echt reuze mee! Lees vooral verder en haal er uit wat voor jou belangrijk is! Wanneer jouw 6e chakra in balans is, heb je rust in je hoofd. Jouw intuïtie wordt vergroot en daardoor kun je dus beter gefundeerde keuzes maken. Niet alleen op basis van jouw intuïtie natuurlijk, maar gecombineerd met een helder hoofd en denkvermogen. Doordat je niet alleen rationeel keuzes kunt maken in jouw leven, maar hierop ook jouw intuïtie kan loslaten kun je beter inschatten wat je beter wel en niet kunt doen. Pure rauwe emotie staat hier overigens los van. Het intuïtie is namelijk niet te verwarren met intense gevoelens, welke keuzes vaak juist negatief beïnvloeden. Als jouw derde oog chakra in balans is bevorderd dit ook jouw creativiteit en fantasie. Dit kun je dan terugzien in een rustige en ontspannen gedachtegang, zonder dat je afgeleid wordt door emoties en bijzaken?

In Balans

Je bent verbonden met je intuïtie en je voelt de verbinding met het universum. Je bent je bewust dat jij jouw realiteit vorm geeft, dat geluk in jouw handen ligt. Verbinding met het innerlijke zelf en co creatie met het universum.

Uit Balans of Geblokkeerd

Je hebt je afgesloten van het universum. Daardoor kan je last hebben van externe focus of control, het ligt altijd aan de ander. Jij bent het slachtoffer. Verbinding met intuïtie afwezig. Je bent alleen maar bezig met alles buiten jezelf.

Overactief

Je zit teveel in je hoofd, de energie zit hoog, namelijk in het denken. Daardoor heb je last van stress en hoofdpijn. Je verliest het overzicht en psychische problemen kunnen zich voordoen.

Het symbool van ons 6e chakra wordt gekenmerkt door 2 bloembladeren. Deze bladeren staan symbool voor onze twee belangrijkste Nadi’s:

Ida en Pingala.

Ida staat symbool voor de energie van de maan. Dit heeft te maken met onze “vrouwelijke kant”, onze zachte, verzorgende energie. Pingala staat symbool voor de energie van de zon. Pingala representeert onze “mannelijke kant”, de energie van actie en ondernemen.

Op de bloembladeren staat soms aan de ene kant het symbool van Shakti (god van de levensenergie), en aan de andere kant het symbool voor Shiva (god van de vernietiging).

Deze twee goden samen staan voor het leven. Zonder deze twee bestaat het leven niet.

Affirmatie;

Ik neem de volle verantwoordelijkheid voor mijn gedachten, woorden en daden.

Adviezen voor het in balans brengen 6e Chakra.

1. Dankbaarheid voor het leven, voor de goedheid die we ontvangen en ervaren.
2. Ik vertrouw de mijn ingevingen en mijn hogere zelf.
3. Neem de tijd om te mediteren.
4. Ik beschik over zelfdiscipline en ik sta open voor de behoeftes van de mensen om me heen. 

                                        

~Ik zie (OM kort) ~

Edelstenen die kunnen ondersteunen bij in balans brengen van dit Chakra*: Amethist. Azuriet, lapis lazulli, sodaliet, rookkwarts, saffier, smaragd.

* voel welke steen goed voor jou voelt en welke je aantrekt, als je deze vast hebt en je neigt naar voren ja, naar achteren nee.