Acces Bars®

~ een dynamisch en ontspannend proces voor lichaam en geest middels drukpunten op het hoofd ~

Access BARS is een energetische behandeling via drukpunten op het hoofd, waarmee je het lichaam in staat stelt om vastzittende gevoelens, gedachten, ideeën, overtuigingen en gedragspatronen los te laten.

WAT ZIJN DE BARS®?

Access Bars zijn 32 drukpunten die energiebanen vormen door en om het hoofd. Hierin liggen al je ideeën, gedachten, overtuigingen en emoties opgeslagen. Ieder drukpunt staat voor een specifieke context in je leven. Zo heb je drukpunten die staan voor het lichaam, geld, controle, communicatie, vreugde, verdriet, dankbaarheid, daadkracht, heling, veroudering, creativiteit. Door deze punten (bars), in verschillende combinaties, zachtjes aan te raken ontlaadt alle informatie die daar ligt opgeslagen. Hierdoor ontstaat er meer rust in je hoofd, komt er ruimte en ontspanning in je lijf en creëer je nieuwe mogelijkheden in je leven. Je haalt als het ware oude blokkades weg om ruimte te maken voor nieuwe mogelijkheden.

Om in computertermen te spreken. Je defragmenteert je harde schijf. Dit zorgt voor ruimte om meer helpende overtuigingen en emoties te installeren. Zo kun je het leven gaan leven dat je altijd al graag hebt willen leven, met meer gemak, vreugde en overvloed.

Door deze specifieke punten met aanraking te activeren, laat dat deze banen toe om die spanning te ontladen, zodat wordt er meer ruimte gecreëerd voor nieuwe mogelijkheden. Het verandert de hersengolven en de elektrisch functioneren van de hersenen.

Elke Bar correspondeert met het aspect of gedeelte in je leven waar deze naar het genoemd is, bijvoorbeeld: alle energie van elke gedachte die je ooit hebt gehad over geld, is opgeslagen in de “geld” Bar.

Er zijn Bars voor: het lichaam, genezing, controle, bewustzijn, creativiteit, kracht, veroudering, seksualiteit, plezier, verdriet, tijd en ruimte, communicatie etc.

Na de behandeling blijven de Bars ‘lopen’ totdat je zelf voelt dat je opnieuw een sessie wilt ontvangen. Ook na een heftige gebeurtenis kan een Bars behandeling verlichting geven. Iedere keer dat je het weer laat doen, wordt het effect intenser. Het daadwerkelijk opmerken van resultaat en verandering kan zich voordoen tot ongeveer drie tot vier weken na de sessie.

Voordelen Accesbars® behandeling;

♦️ Je krijgt meer rust in je hoofd.

♦️ Je kan meer jezelf zijn.

♦️ Je krijgt meer energie.

♦️ Je kan beter slapen.

♦️ Je staat positiever in het leven.

♦️ Ja kan je spanningen los laten.

♦️ Je krijgt meer zelfvertrouwen.

♦️ Je kan los komen uit vaste patronen, gedachten en overtuigingen.

Hoe het verandert en wat er veranderd is niet van te voren te zeggen. Worstcase scenario is dat het voelt als een massage. Maar wat we eigenlijk bij iedereen wel zien is dat er verandering optreed.

Depressie 

Als je lijdt aan depressie, dan is er sprake van een verstoorde verwerking van emotionele informatie in het brein. Ook kun je negatieve prikkels uit je omgeving minder goed negeren. En positieve prikkels worden juist meer genegeerd. 

Access Bars bij depressie 

Een Access Bars-sessie zorgt ervoor dat deze prikkelverwerking beter verloopt. Het brein raakt in een ontspannen staat (de zogenaamde ‘theta-staat’) en komt daardoor terug in balans.  

Angsten

Als je kampt met angsten, dan zijn bepaalde hersendelen overactief. Daardoor reageren deze hersendelen heel overdreven op mogelijke risico’s en gevaren die je zou kunnen lopen. Met als resultaat dat je sneller angsten krijgt. 

Access Bars bij angsten

Ook hier toonde het eerder genoemde wetenschappelijk onderzoek aan dat een Access Bars- toepassing angsten vermindert. Net zoals bij mensen met een depressie waren de angstklachten van de proefpersonen ongelooflijk gedaald na de Access Bars-sessie. 

Migraine 

Migraine is een hersenaandoening waarbij je onder andere aanvallen van ernstige hoofdpijn krijgt. Mensen met migraine zijn gevoeliger voor prikkels uit de omgeving dan gemiddeld. En deze overgevoeligheid kan een migraineaanval uitlokken. Vaak is het te herkennen als er een aanval aankomt: omdat de activiteit in het brein verhoogt vóór een aanval, gaat de patiënt vaak aura’s zien. 

Access Bars bij migraine 

Migraine kun je verminderen dankzij Access Bars. Doordat de toepassing ervan het brein ontspant en daarmee overactiviteit voorkomt, voorkom je migraine.

Stress

Stress is simpel gezegd het verschil tussen willen en kunnen. Als je iets graag wilt (bijvoorbeeld een klus over een uur af hebben), maar het is waarschijnlijk niet mogelijk (het lukt je niet, omdat er allerlei andere zaken tussendoor komen), dan ga je mogelijk stress voelen. 

Access Bars bij stress

Access Bars is een geweldig effectieve methode om toepassingen zoals stress te verminderen. Doordat er meer ruimte in je hoofd vrij komt, ben je beter in staat helder na te denken. En dat, zónder dat allerlei (vervelende) gedachten en emoties je positieve gedachtestroom blokkeren. Je voelt je na een sessie kalmer. En alleen in rust heb je de mogelijkheid om helder na te denken over wat je wil in een bepaalde situatie versus wat je werkelijk onder controle hebt. 

De effecten van een Access Bars-toepassing op stress zijn te vergelijken met diepe meditatie. 

Burn-out 

Bij een burn-out heb je je lichaam volledig uitgeput. Een bepaald systeem dat loopt van je brein naar je nieren, werkt dan niet goed meer. Daardoor zijn de remmen van allerlei (stress)hormonen, zoals cortisol en adrenaline, kapot. Het is niet meer in balans met elkaar. 

Je brein en lichaam gaan daardoor niet meer goed om met mentale stress veroorzaakt door je emoties en gedachten, én fysieke stress veroorzaakt door je lichaam. 

Access Bars bij burn-out

Het enige wat in deze situatie helpt, is de balans terugbrengen in je brein en lichaam. Access Bars werkt heel positief op dit soort aandoeningen.

ADHD

Bij ADHD werken bepaalde hersenfuncties niet optimaal. Prikkelverwerking verloopt daardoor niet zoals gewenst. Vaak zie je dat veel mensen met ADHD kampen met depressie en/of angsten.

Ook is concentreren en focussen voor mensen met ADHD erg moeilijk. Emoties en gedachten schieten in een hoog tempo door het brein. En de rem daarvan doet het dus niet goed.

Access Bars bij ADHD 

Mediteren is voor ADHD’ers vaak lastig als ze dit niet meteen van kinds af aan geleerd hebben. Daarom biedt een Access Bars-toepassing zo’n goede uitkomst.  

Als je enthousiast bent over Acces Bars kan je altijd zelf samen met je partner Acces Bars cursus gaan volgen zodat je het zelf kan toepassen. Ik laat je er graag mee kennis maken.