7e Chakra in Balans

Chakra’s vormen de sleutel tot lichamelijke gezondheid, emotionele stabiliteit en helderheid. Het zijn geleiders die energiestromen filteren. Elk chakra heeft een eigen thema. Onze chakra’s zijn een magazijn van gedachten en gevoelens over het leven en onze houding ten opzichte ervan, allemaal gevormd door het leven. Met mijn behandelingen kunnen chakra’s ook worden geopend. Je kunt zelf ook aan de slag met je chakra’s.

Kruinchakra 7e chakra (kroonchakra of Sahasrara

Het kruinchakra zit eigenlijk niet meer echt in je eigen lijf, maar tegen jouw kruin aan. De kleur voor dit chakra wordt meestal aangegeven met paars, maar soms ook helder wit licht of goud. Eigenlijk kun je het zien als de laatste kleur van de regenboog, welke vaak over gaat in het (voor ons) onzichtbare ultraviolette licht. En eigenlijk is dat ook heel symbolisch voor dit laatste basischakra (zoals ik eerder heb omschreven zijn er nog veel meer chakra’s, maar de 7 basis chakra’s zijn de chakra’s waar het meest naar gerefereerd wordt). Ik zal je uitleggen waarom de vergelijking met de regenboog hierin belangrijk is.

Wanneer er in al jouw basisbehoeften is voorzien (dus wanneer al jouw overige chakra’s in balans zijn, van jouw wortel chakra tot jouw derde oog chakra), blijft er nog één onderdeel over waarin nog balans te behalen is. Dit is dan eigenlijk ook het streven van vele religies, maar ook voor mensen die juist niet godsdienstig zijn. Het kruinchakra is eigenlijk de poort naar ons bewustzijn en daarmee onze persoonlijke ontwikkeling. “Maar je bent je toch altijd bewust van wat je doet?” Nou, dat is dus niet helemaal waar. Over het algemeen reageert de mens vanuit de basisbehoeftes. Je hebt trek, je hebt behoefte aan liefde, aandacht en verbondenheid bijvoorbeeld. Jouw gedrag is vervolgens een reflectie hier van. Eigenlijk laat jij je leiden door jouw behoeftes op dat moment. Herkenbaar? Dit is voor veel mensen het geval, en zeker op jongere leeftijd! Het kruinchakra begint zich ook vaak pas op latere leeftijd écht te ontwikkelen. Meestal tussen het 40e en 50e levensjaar, wat soms ook wel de bekende “midlifecrisis” lijkt te zijn. Je wordt dan eigenlijk door jezelf (jouw hogere bewustzijn) wakker geschud, waardoor jij je meer met anderen en het spirituele verbonden voelt. Waarom ben je eigenlijk op deze aarde? Wat voor bijdrage levert jouw leven op aarde aan het grotere geheel (de kosmos)? En dat is dus precies waar dit chakra voor staat. De violet-witte kleur van het kruin chakra staat dan ook voor transformatie. Het is jouw centrum van jouw bewustzijn en het helpt je daarom ook jou bewust te maken van jezelf en jouw omgeving. Je leert kennen wat (en wie) wel goed bij je past en dat dat allemaal oké is. Acceptatie is dan ook een heel belangrijk begrip voor het kruin chakra. Niet alles moet en hoeft, je leert dan ook dat je niet alles moet willen. Maar alles mag er gewoon zijn, precies zoals het is. Je leert om te gaan met het leven en de natuurlijke “flow” dat bij het leven hoort. Iedereen heeft zijn eigen pad te volgen en daarin zijn/haar eigen ontwikkelingen te maken. Soms kruisen deze paden elkaar, soms lopen de paden strak langs elkaar en soms gaan deze weer uit elkaar. En dat is allemaal prima. Je leert vertrouwen te hebben in deze “flow”. Maar hierin vind je ook jouw toewijding, positiviteit en inspiratie.

In de piramide van Maslow is dit dan ook terug te vertalen naar het laatste onderdeel “zelfontplooiing”. Waarin je onbevooroordeeld bent, je volledig jezelf kunt zijn, je bewust bent van jezelf, je jouw creativiteit ontwikkelt etc. Zie je? Zo zweverig is het eigenlijk allemaal niet. Maar voor veel mensen is het behalen van balans in het kruin chakra erg moeilijk. Om dit te kunnen bereiken moet je namelijk ook veel zaken heel bewust loslaten. En dat is voor heel veel mensen heel erg moeilijk. Je houdt als mens namelijk graag heel erg vast aan wat je kent. Dit is natuurlijk ook gewoon een stukje “overleving”. Maar pas wanneer je “aardse” zaken heel bewust los laat, zul je zien welke zaken wel op het zelfde pad als jij blijven lopen (hetzij tijdelijk) en welke hun eigen pad gaan vervolgen. Soms komen deze paden ook weer gewoon bij elkaar en raken jouw pad en het pad van een ander bijvoorbeeld vervlochten. Het lastigste aan het in balans brengen van jouw kruin chakra, is dat je nog steeds heel goed voor jezelf moet zorgen. Dat betekend dat jouw andere chakra’s goed in balans zijn. Als de basis van de chakra niet in balans is, dan kunnen de hogere chakra’s ook nooit stabiel en in balans zijn. Hetzelfde geldt dus ook voor jouw kruin chakra!

En dat is dus precies de reden waarom sommige mensen lijken te gaan “zweven”. Ze zijn zo ontzettend bezig met het spirituele en alle energie om hen heen, dat ze vergeten dat wij hier gewoon op aarde leven.

In Balans

Je hebt een goed verbonden intuïtie en durft hier volledig op te vertrouwen. Je bent aanwezig in het hier en nu. Je doet dingen met aandacht, liefde en compassie, vanuit de verbinding met de bron.

Uit Balans of Geblokkeerd

Je bent zoekende, je snapt het doel van het leven niet. Je voelt je niet gesteund en geliefd. Hoe kan er meer zijn en ze je dit aandoen. Daardoor leg je dingen buiten jezelf. Je maakt jezelf machteloos.

Overactief

Als het kruinchakra te ver open staat, kunnen entiteiten jouw ook lastig vallen. Alles kan zomaar binnen komen. Daardoor is er zoveel ruis dat je geen controle hebt over jouw communicatie met het universum. Je verliest verbinding met de aarde en je kan zweverig worden.

Het symbool van ons Kruinchakra wordt ook Chahasrara genoemd en heeft maar liefst 1000 bloembladeren. Deze staan voor de oneindigheid en het kosmische bewustzijn. De kleur van dit chakra is violet/wit. Deze kleur staat voor transformaties en het openstellen voor andere dimensies. De kleur wit, is de kleur die in alle andere chakra’s voorkomt en alle kleuren samen is. het symboliseert daarmee dat het kruinchakra alle chakra’s met elkaar verbindt.

Affirmatie;

Ik ben mij volkomen bewust van, en open voor , de wil van mijn hogere geest.

Adviezen voor het in balans brengen 7e Chakra.

1. Neem de tijd om te mediteren. 
2. Ga bij jezelf na of er niets emotioneel in de weg staat om een directe verbinding met jou bron of met jezelf te maken. 
3. Wees blij met elk mooi moment. Laat het niet afhankelijk zijn van de andere momenten. 
4. Ruim alles op, ook je kasten en gooi weg wat je niet nodig hebt. 
5. Maak een lijst van die dingen die graag wil doen in je leven. Als je weet wat je wilt dan kan het zich manifesteren. 

                                        

~Ik weet (OM lang) ~

Edelstenen die kunnen ondersteunen bij in balans brengen van dit Chakra*: Amethist. Bergkristal, agaat vuur, labradoriet, opaal, robijn, rookkwarts, toermalijn groen, Chrysopraas,

* voel welke steen goed voor jou voelt en welke je aantrekt, als je deze vast hebt en je neigt naar voren ja, naar achteren nee.