1e Chakra in Balans

Chakra’s vormen de sleutel tot lichamelijke gezondheid, emotionele stabiliteit en helderheid. Het zijn geleiders die energiestromen filteren. Elk chakra heeft een eigen thema. Onze chakra’s zijn een magazijn van gedachten en gevoelens over het leven en onze houding ten opzichte ervan, allemaal gevormd door het leven.

Wortelchakra 1e chakra

Muladhara chakra, of wortelchakra, bevindt zich onderaan de ruggengraat. Deze eerste van zeven chakra’s vormt de basis voor fysieke en emotionele ervaringen en zorgt voor een gevoel van veiligheid en geborgenheid. De wortelchakra is het fundament waarop de andere chakra’s gebouwd zijn. Als de basis uit balans is, zullen de overige chakra’s al een soort instabiele Jenga-toren moeten balanceren! Als jouw wortelchakra goed in balans is, ben je geaard. Je bent volledig in contact met jouw eigen lichaam. Vooroordelen en intolerantie zitten je niet meer in de weg en je bevrijdt jezelf van meegekregen negatieve meningen. Je waardeert het leven en moeder aarde. Je voelt je veiliger in het leven en kunt daarom ook verplichtingen en verantwoordelijkheden aangaan, welke je vervolgens ook kunt nakomen. 

In Balans

Goed geaard, verbonden met moeder aarde, je bent in harmonie met de wereld om je heen.

Uit Balans of Geblokkeerd

Chaos in je leven, je hebt weinig energie, je lichaam is uit balans, je ervaart diverse lichamelijke klachten.

Overactief

Je hebt last van boosheid of agressie, je hebt controle dwang, je bent materialistisch georiënteerd, je hebt bevestiging van anderen nodig.

Het symbool van het wortelchakra bestaat uit een Lotusbloem met vier bladeren. Deze symboliseren onze mind (Manas), Bewustzijn (Chitta), Intellect (Buddhi) en ego (Ahamkara). De driehoek die je ziet in het midden van dit chakra, heeft twee betekenissen. De eerste betekenis is de Kosmische energie die naar binnen en beneden geleid wordt. De tweede betekenis is een opwaartse beweging van bewustzijn. Het puntje dat naar beneden wijst is het beginpunt van het bewustzijn dat zich ontwikkelt.

Affirmatie;

In ben mij volledig bewust van mijn positie op aarde en ik weet dat er altijd in mijn basisbehoeften zal worden voorzien. 

Adviezen voor het in balans brengen 1e Chakra.

1. Neem de tijd  voor alle basisbehoeften en ontspan, zoals slapen, vrijen, lachen.                            
2. Doe 1 ding tegelijk, zonder afleiding van telefoon, televisie of werk.                                                         
3. Neem afstand van je perfectionisme. Leer de tijd te nemen voordat je antwoordt. Concentreer je op de relatie in plaats te willen dat je gelijk hebt.           
4. Zorg dat je ontspant en ga dansen, vissen, wandelen, schilderen, beeldhouwen om jezelf te gronden.
5. Stop jezelf te straffen want je bent perfect ondanks je fouten.    

6. Rood is de kleur van dit Chakra. Mediteer en ga met je bewustzijn naar de basis onderaan je wervelkolom en laat de kleur rood je versterken.                                           

~Ik ben veilig ~

Edelstenen die kunnen ondersteunen bij in balans brengen van dit Chakra*: Robijn, Jaspis (rood of groen), Carneool, Barnsteen, Jade, Nefriet, Rhodoniet, Barnsteen.

* voel welke steen goed voor jou voelt en welke je aantrekt, als je deze vast hebt en je neigt naar voren ja, naar achteren nee.

Deze frequentie is heel helend voor je 1e chakra.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *