Herstart je leven na NAH

Hersenletsel is van invloed op diverse functioneringsgebieden: cognitie, motoriek, communicatie, emoties en gedrag. De gevolgen van hersenletsel spelen een rol op alle levensgebieden: privé, werk, vrije tijd en toekomstperspectief. NAH wordt vaak beschreven als een ‘breuk in de levenslijn’, waarbij het leven voor en na NAH sterk verschilt. Met NAH heb je vaak last van concentratieproblemen, heb je minder remmingen, heb je moeilijkheden met het voeren van een gesprek, ben je overgevoelig voor externe prikkels, kan je last hebben van plotselinge boosheid en ben je vaak moe en vergeetachtig. Na een gespecialiseerde cursus bied ik nu behandelingen aan voor iedereen die dagelijks moet leven met de gevolgen van NAH, of aanverwante hersen gerelateerde symptomen.

De rol van de nervus vagus in het herstel bij NAH

Wist je dat de nervus vagus een grote rol speelt in het herstel van klachten bij niet-aangeboren hersenletsel (NAH)? Deze belangrijke zenuw wordt vaak de “snelweg tussen lichaam en hersenen” genoemd. Het is de grootste zenuw van het parasympathische zenuwstelsel en loopt van het onderste deel van je hersenen langs je stembanden, longen, hart, milt, lever, en spijsverteringsorganen tot aan je dikke darm. Via deze zenuw worden continu signalen uitgewisseld tussen je hersenen en je lichaam, om je hersenen te informeren over wat er gaande is.

Een beschadigde of overbelaste nervus vagus is in onze drukke maatschappij een veelvoorkomend, maar vaak onderbelicht probleem. Bij mensen met NAH kan een overprikkelde nervus vagus bijdragen aan vermoeidheid, stress en andere klachten. Gelukkig zijn er effectieve manieren om deze zenuw te kalmeren en de balans in je zenuwstelsel te herstellen.

Met behulp van gerichte technieken zoals TAT (Tapas Acupressure Technique), EFT (Emotional Freedom Technique), het Nierprotocol, en drukpunten voor ontspanning van de nervus vagus, kunnen we stress en trauma aanpakken. Daarnaast zijn er aanvullende middelen die dit proces ondersteunen. Deze aanpak kan ervoor zorgen dat je minder last hebt van de dagelijkse gevolgen van NAH en je welzijn verbetert.

Door de nervus vagus te ondersteunen, wordt niet alleen je lichaam meer ontspannen, maar kan ook je herstelproces worden bevorderd. Het resultaat? Meer rust, een betere verbinding tussen lichaam en geest, en een verbeterde kwaliteit van leven.

De Weg terug

Leven met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kan een grote uitdaging zijn, maar er is hoop. Hoewel NAH vaak blijvende gevolgen heeft, zijn er manieren om je kwaliteit van leven te verbeteren en meer balans te vinden. Bij mij staat jouw welzijn centraal, en ik bied een aanpak die speciaal is afgestemd op jouw unieke situatie.

Met Sensitherapie maken we gebruik van technieken die gericht zijn op het verminderen van stress, het herstellen van de balans in je zenuwstelsel en het verbeteren van je algehele welzijn. Dit kan je helpen om beter om te gaan met de uitdagingen van NAH en je dagelijks functioneren te ondersteunen.

Onze aanpak begint en eindigt met een uitgebreide anamnese. Hiermee kunnen we samen zichtbaar maken welke aspecten van jouw klachten zijn verbeterd gedurende de behandelingen. Elke sessie is erop gericht om jou dichter bij je doelen en een betere levenskwaliteit te brengen.

Je staat er niet alleen voor. Ontdek hoe Sensitherapie je kan ondersteunen in jouw herstelproces. Neem vandaag nog contact met ons op, zodat we samen kunnen bespreken wat jij nodig hebt en hoe wij je kunnen helpen op jouw weg naar meer balans en welzijn.