Reiki is een weg die ons opnieuw in verbinding kan stellen met waar we vandaan komen. Het is de weg naar huis.

Reiki Praktijk Yuelanda

 Wat is Reiki? 

Reiki komt uit de boeddhistisch Qi-gong en is herontdekt door Mikao Usui in de 19e eeuw. Reiki is een natuurlijke levensenergie en wordt doorgegeven door handoplegging. Energie zit in alles wat leeft en stroomt door het menselijk lichaam. Soms kunnen door lichamelijke of geestelijke problemen blokkades ontstaan. Door mijn handen op bepaalde posities op/boven het lichaam te leggen kan ik deze blokkades opheffen waardoor de energie weer beter gaat stromen. The Usui system of natural healing. De levensenergie stroomt door de Reiki-gever en wordt niet aan de ontvanger weggegeven, maar doorgegeven. Reiki energie wordt gestuurd vanuit de bron en volgt zijn weg.  * De letterlijke betekenis van het Japanse woord Reiki is ‘universele energie’.  * Rei betekent universeel en Ki is energie. Ki is het tegenovergestelde van Ik.  * In mijn praktijk word je behandeld volgens de traditionele helende natuurwijze van Mikao Usui. Wanneer er over Reiki wordt gesproken, wordt hiermee de methode van werken met energie bedoeld. 

Reiki is een methode om energie op te nemen uit het energieveld en te gebruiken voor jezelf of anderen. Reiki is een  holistische helingsmethode. Dat betekent dat er op verschillende holistische niveaus heling wordt gecreëerd: holisme gaat uit van het feit dat alles met elkaar samenhangt en één geheel vormt. Zo kun je er op verschillende niveaus mee werken en de verbinding (weer) voelen. Reiki kan je dus in balans brengen op; Fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau.

Ieder mens staat in verbinding met die universele levensenergie. Vanaf je geboorte ontwikkel je allerlei patronen, overlevingsmechanismen en blokkades; door ervaringen, door je opvoeding, door alles wat je meemaakt. Alles sla je op in je eigen lichaam. Als pasgeborene heb je geen blokkades en mechanismen. Met andere woorden, je bent nog helemaal puur en in verbinding met de universele energie. Dit noemen we heel en compleet zijn. In de loop van je leven, door je opvoeding, ervaringen, omgevingsfactoren wordt deze verbinding steeds minder puur. Je bouwt soms een zelfbescherming om je heen, waardoor het licht van energie steeds iets minder fel wordt. Door deze factoren kun je de verbinding kwijt raken en niet meer vanuit je hart leven. Je gaat steeds meer met de verwachtingen van anderen in je omgeving mee in plaats van naar jezelf te luisteren. Hierdoor kan je onzeker worden of angstig om zelf voor je eigen pad te kiezen. Je kan steeds meer in je hoofd gaan zitten. Hierdoor kun je klachten krijgen, waarvan de oorzaak dieper zit. Je kunt ziek worden op verschillende niveaus; bijvoorbeeld metaal en energetisch doordat je een burn-out krijgt, mentaal en emotioneel depressief raakt of allerlei klachten krijgt waar je zelf geen oorzaak voor kunt vinden.  

Wat doet Reiki? 

Door Reiki te ontvangen of door met Reiki te werken wordt je zelfbewustzijn vergroot, waardoor wordt je eigen ontwikkeling en groei in gang wordt gezet. Reiki heeft een alomvattende harmoniserende uitwerking op alles waaraan energie ten grondslag ligt. Niet alleen bij mensen, maar ook bij dieren, planten, objecten en zelfs bij situaties.

Bij een Reiki behandeling treed ik op als tussenpersoon voor het doorgeven van universele levensenergie aan de ontvanger. De energie vindt zelf haar weg door het lichaam en de geest van de ontvanger. De doorgegeven energie geeft een voedende en harmoniserende werking op energiebanen en chakra’s. Het doorgeven van energie geeft een positieve invloed op disharmonie in ieder deel van het menselijk wezen. Je wordt jezelf bewust van de blokkades die (onbewust) zijn opgebouwd. De blokkades worden losgemaakt en opgeruimd. Reiki geef ik door, er wordt niet met eigen energie gewerkt. Het mooie van Reiki is de eenvoud.

Wanneer je reiki ontvangt krijg je hoge universele energie die helpt de lagere mist in ons emotionele lichaam te stimuleren. Door deze energie kunnen we de herinnering aan de ervaring die zorgt voor de mist loslaten. Hierdoor kunnen we opnieuw ervaren en onszelf en anderen vergeven, en loslaten van emoties waarvan we de lessen hebben geleerd. De 7 chakra’s verspreid over het lichaam functioneren als onze longen. Uit de oceaan van energie ademen ze levensenergie in en verspreiden die door ons lichaam. Chakra is Sanskriet voor “wiel” en dat staat voor de draaiende beweging waarmee de chakra’s energie in ons lichaam brengen. Als er een verstoring zit in 1 van de chakra’s heeft dat uiteindelijk invloed op ons hele lichaam. Door middel van reiki kan ik deze weer terug in balans brengen zodat de energetische energie in heel ons lichaam goed kan blijven stromen. Ook kunnen er met reiki innerlijke kindstukken ( het innerlijk kind is het kind in onszelf dat in de kindertijd is gekwetst) worden geheeld. Het helen van het innerlijk kind zorgt voor innerlijke rust.  


Wat kan Reiki of een holistische behandeling opleveren? 

Reiki maakt je bewuster van je eigen leven en hoe je wilt leven. Dit alles stroomt via de handen van de behandelaar. Verstoringen en blokkades die zich in de loop van je leven in je energiebanen opgehoopt hebben kunnen stress, klachten en ziekten veroorzaken. Gezond zijn betekent dat je lichaam en geest in balans zijn. Reiki kan je daarbij helpen op de volgende manieren;

vJe voelt duidelijker wat je zelf wilt en nodig hebt.

vJe zit minder in je hoofd en je komt beter bij je gevoel.

vJe hebt meer energie en je staat meer in je eigen kracht.

vJe voelt meer balans tussen lichaam en geest.

vJe staat beter in contact met je intuïtie.

vJe gaat minder snel over je eigen grenzen heen.

vJe voelt je blijer en je klachten kunnen afnemen. 

Meer rust en balans voor jezelf creëren begint met beter luisteren naar de wijsheid van je lichaam. Ik kan je daarbij helpen. Ik geloof er heilig in dat daar al onze antwoorden opgeslagen liggen. Het enige wat nodig is, is dat je openstaat voor werken met energie en een klein beetje bereidwilligheid om een stukje dieper te gaan dan wat je tot nu toe al hebt gedaan. 

Je gaat weer voelen hoe het is om vanuit liefde en licht te leven vanuit je eigen krachtige zelf. Je leven wordt lichter, omdat je leert dat je je emoties, lichaam en gedachten niet bént, maar hébt. Reiki is een weg die ons opnieuw in verbinding kan stellen met waar we vandaan komen, het is de weg naar huis!